Bilgisayar Güvenliği
Connect with Facebook

Follow doctus on Twitter

Geri Dön   Bilgisayar Güvenliği > GÜVENLİK YAZILIMLARI > Internet Security Yazılımları > Comodo

Konu Seçenekleri
Eski 13-01-2010, 14:10   #1
hitman
Üye

hitman - ait Avatar

COMODO Cloud Scanner 1.0.126

COMODO Cloud Scanner 1.0.126

Download : http://downloads.comodo.com/ccs/down...r2003_win7.exe
Eski 13-01-2010, 19:56   #2
batucan72
Üye

batucan72 - ait Avatar

Bildirim için teşekkürler.

Ne amacla kullanılıyor acaba.
batucan72 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 15:05   #3
truva
Üye

truva - ait Avatar

çok tehlikeli bir yazılım..

Neredeyse bilgisayarın açılışındaki tüm dosyaları malware/şüpheli sınıfına sokuyor. Bilmeyen birisi tüm sistem dosyalarını siler zararlı diye.

Kuran kullanan kullanmayı düşünen arkadaşlar dikkatli olsunlar.
truva isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 16:43   #4
BLaZeBLaST
Haber Takımı

BLaZeBLaST - ait Avatar

@truva,

Söylediğiniz gibi birçok sorun bulduğu doğru. Sonuçta cloud = bulut(gölge-yavaşlatma) eden öğeler) statüsü sebebiyle birçok dosyayı zararlı olarak görüyor.

Yanlış olduğunuz nokta ise, program sadece öneri yapıyor, silme fonksiyonu bulunmamaktadır. Yani tecrübesiz kullanıcılar(profesyoneller dahi) bu programla herhangi bir şeyi silemezler.

Ayrıca sistem başlangıçı hakkında hiçbir malware/şüpheli bulamadı bilgisayarımda.
Belki de sorun sizin bilgisayarınızdadır.

Üzerinde deneyiminiz olmayan programa, "çok tehlikeli yazılım" demenizi doğru bulmuyorum. Çünkü "işlem" fonksiyonu yok. Gözü kapalı incelemişsiniz sanırım.

Sisteminden şüphe eden kişilerin kullanmasında sakınca yoktur. Tam olarak doğruluğu garanti bilgiler değil, "Cloud" terimini teknik olarak araştırırsanız anlayabilirsiniz. Vereceği sonuça bağlı olarak sisteminizden şüphe edebilirsiniz ya da etmezsiniz. Zira bende hiçbir zararlı bulmadı fakat tarayıcı çerezlerine uyarı verdi.

Konu BLaZeBLaST tarafından (11-05-2010 Saat 16:46 ) de değiştirilmiştir.
BLaZeBLaST isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 17:49   #5
truva
Üye

truva - ait Avatar

@BLaZeBLaST

Ben silme fonksiyonu olmadığının farkındayım zaten. Ha derinlemesine inceledimmi derseniz evet haklısınız incelemedim ama gözlem yaptım ve gördüğüm "acemi" diye tabir edebileceğimiz güvenlik yazılımları konusunda çok fazla bir bilgiye sahip olmayan birinin bu program zararlı buldu diye kalkıp windows uygulamalarını veya hali hazırda çalışan yazılımlarının exe'lerini silmesinin önüne geçilemez. Eminimki virus bulaştırma konusunda müthiş yetenekleri olan kişilerin windowsun bileşenlerini silme konusunda aynı başarıyı gösterebilirler.

Sistemime güveniyorum az çok zamanında doctusta mesai harcadım güvenlik uygulamalarıma güveniyorum arada hjt loglarını inceliyorum ama herhangi bir sorun göremedim.

Ayrıca biz hijackthis içinde tehlikeli bir yazılım diyoruz sebebi bilinçli olmayan kişiler elinde pimi çekilmiş bir bomba olabilmesidir.

Ayrıca sonda özellikle dikkatli olunmasını söyledim. Kurmayın kullanmayın demedim, sadece sonuçlarına dikkat çekmek istedim. Sanırım yanlış anladınız beni.
Eski 11-05-2010, 18:48   #6
BLaZeBLaST
Haber Takımı

BLaZeBLaST - ait Avatar

Alıntı:
truva Mesajı Göster
çok tehlikeli bir yazılım..
Bu sözünüz incelemediğiniz izlenimi yarattı bende sanırım. Sadece tarama fonksiyonu olan bir yazılım zararlı olamaz. Dolayısıyla yazılıma "söz" söylenemez.

Alıntı:
truva Mesajı Göster
Neredeyse bilgisayarın açılışındaki tüm dosyaları malware/şüpheli sınıfına sokuyor.
Bir de bu sözünüz yanlış. Kullandığım 2 bilgisayarda da hiç malware bulmadı kendisi.

Alıntı:
truva Mesajı Göster
Ha derinlemesine inceledimmi derseniz evet haklısınız incelemedim ama gözlem yaptım ve gördüğüm "acemi" diye tabir edebileceğimiz güvenlik yazılımları konusunda çok fazla bir bilgiye sahip olmayan birinin bu program zararlı buldu diye kalkıp windows uygulamalarını veya hali hazırda çalışan yazılımlarının exe'lerini silmesinin önüne geçilemez.
Hiç sanmıyorum acemiler bu programı zaten kullan(a)maz, kullansa dahi bilenler bile dosya silimine elle yaklaşmıyor. Onlar neden çıplak elle ateşi tutsunlar.

Yanlış bilgilendirmeniz beni bunları belirtmeye itti.

Yanlış anladım denemez ama doğru anla(yamıyorum)madım denebilir. Yorumunuzu yanlış ve eksik bulduğum için yazdım.

Konu BLaZeBLaST tarafından (11-05-2010 Saat 18:53 ) de değiştirilmiştir.
BLaZeBLaST isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-05-2010, 02:03   #7
global_deejay
Üye

global_deejay - ait Avatar

Bu ücretsiz yazılmmı yoksa deneme sürümümü
global_deejay isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-05-2010, 10:00   #8
truva
Üye

truva - ait Avatar

@BLaZeBLaST

Tepkinizin sebebi nedir anlamıyorum ama uzatmadan konuyu şöyle özetleyebilirim.
İnternet ortamında 100binlerce üyesi olan forumlara bi girinde bakın kişilerin bilgi güvenliği konusundaki tecrübelerini görün, 100 virüs üzerinden güvenlik yazılımı iyi kötü olduğu değerlendirmesini yapıyorlar. Bu yazılımı görseler vay halimize o zaman..
Program zaten şüpheli gördüğü programın yolunu veriyor gerisi silmeye kalıyor.

Ayrıca ben malware/şüpheli dosya olarak nitelendiriyor dedim. malware buluyor demedim lütfen dikkat edin. O tabiri kullanmamın sebebide programın o şekilde sınıflandırması. Sizde hiç şüpheli dosya bulamadımı yazılım yani. Bende çalışan her yazılım için şüpheli dedi.

Doctusun temel prensibi (yani en azından ben burdayken) hiçbir yazılıma körü körüne bağlılık etmemek yeri geldiğinde eleştirmek yeri geldiğinde savunmaktı. Ben programın bu özelliğinin tehlikeli olduğunu hala ısrarla belirtiyorum. Sebebinide ilk paragrafta anlatmaya çalıştım. O açıdan uyarımı yineliyorum.

Kuran, kullanan, kullanmayı düşünen arkadaşlar dikkatli olsunlar.

Konu truva tarafından (12-05-2010 Saat 10:01 ) de değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası

Bookmarks

Tags
cloud, comodo, scanner

Konuyu görüntüleyen(ler): 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu Seçenekleri