![]() |
|
| Hijackthis İnceleme | Dosya Kütüphanesi | Şüpheli Dosya | Antispyware | Antivirüs | Firewall | Gizlilik | Hakkımızda | Testler |
|
|||||||
| İndir | Reklamsız Doctus | GNU / Linux | Kampanyalar | Kayıt ol | Albümler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Konuları Okunmuş Say |
| Güvenlik Haberleri ve Duyurular Güvenlik Dünyasından Son Gelişmeler |
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri |
|
|
#21 |
|
Üye
|
Haftasonu bloğunuza bir göz gezdirme fırsatım oldu ve bu hareketle ilgili geçmişte yapılanlar yada şu an yapılmakta olanlar konusunda herhangi bir bilgiye rastalayamadım..Sizinde dediğiniz gibi bloğunuzu bu hareket ile ilgili kullanarak yakın zamanda konunun çok daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayabiliriz.İnternet üzerinden iletişim eskiye oranla çok daha yaygın ve benim tanıdığım yüzlerce bu konuya duyarlı anne var.. Ortalıkla dolu olan kayalarla ilgili fikrinize içtenlikle katılıyorum..Genel hayatın çok içinde yaşadığımızdan hane içlerinde bile şiddete , hakarete ve zora mağruz kalan birçok çocuğa rastlamak mümkün..Belki de herşeyden önce en büyük adım ebeveynleri bilinçlendirmek ve çocuk eğitimi-bakımı konusunda örf ve adetler dışındada yollar olduğunu göstermek gerekiyor. Halkı bilinçlendirme ile ilgili toplantılarınız sanırım sadece Ankara ile sınırlı..Belki diğer şehirlerde de bu işe önderlik edecek meslektaşlarınız ile irtibata geçip mümkün olduğu kadar çok şehirde yaygınlaşması sağlanabilir.Böylece bu hareket bireysel bir girişim olmaktan çıkıp , sizin gibi birçok bilimadamı bir araya geldiğinde ; medyaya öylesine bir haber olmaktan çıkıp başlı başına bir konu olacaktır. Çocuğun günümüzde bir zorunluluk değil , canımızın ve geleceğimizin bir parçası olduğunu hatırlatmak amacıyla kısa ama öz bir yazı yazılarak , internet üzerinde yayılmasını , konukomşuya dağıtılmasını , belediye ve muhtarlıklara ileterek halk arasında da yayılmasını sağlayabiliriz.. Altında profesör doktor ünvanıyla birlikte sizin imzanızın bulunduğu yayınlar eminim ulaşılan kitlenin genelinin ilgisini çekecektir.. Ama önce bu konuya eğilmesi için bloğunuzu hareketlendirin lütfen..Bloğunuzun yayılması konusunda elimden geleni yapacağım.. Görüşmek üzere |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Üye
|
merhaba simislov.bugün okuldan arkadaşlarımla beraber sevgili ulukolun yanına giderek kendisiyle tanıştık.neler yapabileceğimize dair konuştuk ve 4 farklı ilde çalışmalar yapmaya karar verdik.bu iller eskişehir,bolu,denizli ve bartın.çok değerli hocamız ulukol bizlere halk eğitiminde görev verdi.ancak biz ilk kez böyle bir çalışmanın içinde bulunduğumuz için nereden başlayacağımızı ve nasıl çalışacağımızı bilemiyoruz.eğer size zahmet olmazsa bize bize bir çalışma planı hazırlar mısınız?bizi çok mutlu edersiniz.teşekkürler iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Baş Editör
|
İşe Önce Mahallenizden Başlamanızı Öneririm
Alıntı:
Çalışma planı olarak ilk önerim şu olacak:Çocuk istismarı için çalışmaya önce mahallenizden başlayın.Çünkü sizin en etkili olacağınız yer burasıdır.Mahalle muhtarınıza gidip konuyu anlatın,kendisinden destek isteyin.Afişleri muhtarlık binasına asmasını rica edin.Bildiriyi de muhtarın yardımıyla mahallenizdeki her yere dağıtmaya çalışın.Daha sonra mahallenizdeki sağlık ocağına giderek,buradaki doktorlarla ve hemşirelerle görüşün.Afişleri sağlık ocağına asmalarını isteyin.Mahallenizde halkı bilgilendirme toplantıları düzenlemek için desteklerine ihtiyacınız olduğunu iletin.Ayrıca mahalle sağlık ocaklarında o mahelledeki çocukların kayıtları var.Elinizden geliyorsa,o kayıtlara dayanarak çocuk sahibi aileleri ziyaret edip çocuk istismarı ile ilgili bilgilendirmede bulunabilirsiniz.Bunu yaparsanız hem kolay yoldan halka ulaşma olanağını bulursunuz hem de epeyce deneyim kazanırsınız. Ayrıca mahallenizdeki ilköğretim okuluna uğrayıp burada görev yapan öğretmenlerin de desteğini isteyebilirsiniz.Afişleri okula asmalarını sağlayabilirsiniz.Öğretmenlere çocuk istismarı ile ilgili bilgi verebilirsiniz. Son olarak mahallenizde eczane varsa eczacının da yardımını isteyin.Afişleri eczaneye asmasını rica edin.Konunun önemini kendisine anlatın. Son olarak şunu söyleyeyim:Evinizde,komşularınıza çocuk istismarını anlatmak için toplantı yapabilirsiniz.Çevrenizde gördüğünüz istismara duyarsız kalmamakla işe başlayın derim. Günse, Şimdilik verebileceğim çalışma planı bu olacak.Daha sonra başka neler yapılabilir yeniden konuşuruz.Saygılar.
|
|
|
|
#24 |
|
Üye
|
http://osman.borutecene.com/cocuk-istismarini-durdurun/
osman ın blog'undan geldim.gerçekten çok güzel bir proje olmuş.daha geniş kitlelere ulaşabilirsek,nebileyim facebook gibi,google groups lar gibi.daha etkili olacağına inanıyorum. tekrik ediyorum hepinizi kpss ile alakalı sitemde de bununla ilgili yazı yazacağım.teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Üye
|
sanırım bu hareket iyice ses getirmeye başladı.bugünkü sempozyumun kalabalık olmasına çok sevindim.daha iyilerini bizler de yaparız inşallah.hepimiz birer ucundan tuttuğumuzda işler çok güzel ilerliyor aslında.herkesin eline sağlık...
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Editör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Üye
|
bir destekte taraftar ve tribün gruplarının gayrı resmi sitesinden, www.cekerizcefa.com yolumuz açık olsun.
|
|
|
#28 | |
|
Editör
|
Alıntı:
Üstelik böyle dinamik bir grubun desteği almak ve bizim - çocuklarımızın- tarafımızda olduklarını bilmek çok güzel
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Üye
|
ÇOCUK İSTİSMARI...
BİR İNSANLIK UTANCI! DAHA KAÇ ÇOCUK KARANLIKTAN EL UZATACAK? DAHA KAÇ ÇOCUĞUN, BEBEĞİN GELECEĞİ SÖNECEK? KİMBİLİR KAÇ KİRLİ EL SOKAKLARDA DOLAŞIYOR, VE KAÇ ÇOCUK BU TEHLİKENİN GÖLGESİNDE YAŞIYOR? BU İNSANLIK UTANCINA DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ DE GEÇMİYOR MU? ÇOCUKLARINIZI KORUMA HAKKINIZI KULLANIN! ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?? HER TÜRLÜ İSTİSMARA,TACİZE, TECAVÜZE, GÖZ YUMMA, SUÇA ORTAK OLMA! BİR İMZA, BELKİ BİR ÇOCUK! EL KOY, SON VER!!!! http://kampanya.annecocuk.com/
Konu seyhan2004 tarafından (05-01-2009 Saat 14:06 ) de değiştirilmiştir. Sebep: banner ekleme |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Editör
|
@Seyhan2004, çabanızı kutluyor ve yürekten destekliyorum. Ancak toplumsal uyanış ve toplumsal farkındalığın artışı ile başarılabilecek bir sorun çocuk istismarı.
Dilekçenizi imzalayan ve bu işe yüreğini koyanlardan biri olarak önerim bu çabanızın dilekçe göndermekle sınırlı kalmaması. Çünkü adını yazıp, bir tuşa tıklayıp sonra da bu konuda bir şeyler yapmış olduğu zannı ile köşelerine çekilebilir insanlar. Oysa bu konuya duyarlı insanların bir dilekçeye imza koymalarının çok ötesinde yapacakları şeyler olduğunu düşünüyorum. Umarım ve dilerim bu etkinliğin dışında yapacağınız, yapmayı planladığınız başka etkinlikler de olur... Ve ben de o etkinliklerde seve seve yer alırım. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| dunyayi, guzellik, kurtaracak, mim |
| Konuyu görüntüleyen(ler): 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
Şuan saat: 20:14 .