Bilgisayar Güvenliği
Connect with Facebook

Follow doctus on Twitter

Geri Dön   Bilgisayar Güvenliği > BİLGİ GÜVENLİĞİ > Güvenlik Haberleri ve Duyurular

Güvenlik Haberleri ve Duyurular Güvenlik Dünyasından Son Gelişmeler

Konu Seçenekleri
Eski 04-02-2010, 20:30   #41
agg1401
Üye

İlk önce cümleme merhaba ile başlayayım. Her konuşulanlara katılıyorum. Benim pc 7-8-9 kez çöktü. Format atmaktan bıktım. Herşey orijinal olursa daha sağlıklı ben istemeye istemeye serial , crack , key vb. aramak bilgisayara virüs sokmak anlamına geliyor. Serial , crack vb. gibi şeyler pc'yi en az 1 saat ya da 15 saniye sürer çökmesi şaka değil söylediklerim. Hepsi gerçek.

Saygılarımla
Adanalı Önder Görmez
agg1401 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 05-02-2010, 01:43   #42
mrdavinci
Üye

mrdavinci - ait Avatar

Lisanslı kullanmak doğru olan davranış şekli. Bunda hem fikiriz zaten.

Neden lisanssız kullandığımı da burda açıklamaya gerek yok, herkes nedenlerini tahmin ediyordur, benim de kendime göre nedenlerim var. Ben son birkaç yıldır windows sürümlerini, crack'larla veya modifiye olarak kullanıyorum. Bu tür sistemler içinde virüs olabilir mi ? Evet olabilir. Fakat yukarda bahsedildiği kadar abartılmış birşey yok. Sadece nereden indirilmesi gerektiğini bilmek lazım. Birde kurduktan sonra firewall, Av gibi yazılımları hemen ekleyip sistem dosyalarının davranış şekilllerine bakmak lazım.

İşletim sisteminin aklı karışık mı ? Kesinlikle öyle birşey yok. Herşey düzgün çalışıyor. Performansından gayet memnunum.

Peki sahte windows güncelleme yapar mı ? Kesinlikle yapar. Gerektiğinde yapıyorum.

İçine virüs gömülmüştür kesin diyorlar, açıkcası öyle olduğunu düşünmüyorum. Öyle bile olsa benim kullandığım güvenlik yazılımları onu bir şekilde engelliyor demek ki. Çünkü son 3 yıl içerisinde birçok modifiye, crack'lı sistemde, birçok kredi kartı ve önemli site bilgileri kullandım. Gerçekte virüslü olsaydı, şimdiye, tamamı çalınmış olurdu.

Hiç güncelleme yapamazsanız, malware bulaşma riski artar. Ayrıca gidip ilk gördüğünüz sitedeki crack'ı kullanırsanız virüslenirsiniz tabii ki. Programlar için ise, işletim sisteminin aksine, crack ve yama kullanmamaya çalışıyorum.

Konu mrdavinci tarafından (05-02-2010 Saat 01:51 ) de değiştirilmiştir.
mrdavinci isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Tags
altinda, kotucul, kullananlar, lisanssiz, tehdidi, windows, yazilim

Konuyu görüntüleyen(ler): 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Konu Seçenekleri