![]() |
|
| Hijackthis İnceleme | Dosya Kütüphanesi | Şüpheli Dosya | Antispyware | Antivirüs | Firewall | Gizlilik | Hakkımızda | Testler |
|
|||||||
| İndir | Reklamsız Doctus | GNU / Linux | Kampanyalar | Kayıt ol | Albümler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Konuları Okunmuş Say |
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri |
|
|
#1 |
|
Üye
|
comodo is kullanımı
öncelikle arkadaşlar herkese iyi günlerimi iletiyorum.ben comodo is yükledim.bu konuyla ilgili sizlere birkaç sorum olacak.ilk olarak programın güncellemeleriyle ilgili herhangi bir işlem yapmadım.güncellemeleri otomatik mi yapıyor?zira günde birkaç defa sistem tepsisinde comodo updater şeklinde uyarı veriyor.uyarı balonuna tıklayınca açılan pencerede güncellenip güncellememesyle ilgili soru soruyor.ikinci olarak programın kullanımı nasıl?yani şu an kurdum ve o kadar.herhangi bir değişiklik yapmadım.son olarak da programın güncel olup olmadığını nasıl anlarım?şimdideen verilecek tüm cevaplara teşekkür ediyorum.çok sağolun. T E Ş E K K Ü R L E R D O C T U S |
|
|
|
|
|
#2 |
|
HijackThis Takımı
|
Bir aralar comodo kullanmistim bildigim kadariyla anlatayim comodo malesef otomatik güncelleme yapmiyor elle yapmaniz lazim yani güncelle demeniz lazim, comodo'nun ayarlari konusunda bir fikrim yok sitede arama yaparsaniz bir cok konuyla ilgili baslik bulabilirsiniz, güncel olup olmadigina ise güncelle dersiniz güncellemeler varsa zaten yüklenir sorunuz eger sürüm numarasi ise onu bir cok yerden bulabilirsiniz kendi sayfasinda da mevcuttur.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Editör
|
Antivirüs veritabanı güncellemeleri otomatik olarak yapılıyor, program güncellemeleri ise ayarlardan değiştirmediyseniz belli aralıklarla otomatik olarak denetleniyor varsa uyarıyor.
"Miscellaneous > Check for updates" ile program güncellemelerini denetleyebilirsiniz.
|
|
|
#4 | |
|
Üye
|
Alıntı:
öncelikle cevap veren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.benim için program güncellemelerinden çok anti virüs imza veri tabanının güncellemesiydi.o nedenden dolayı çok teşekkür ediyorum.program güncellemesi tehtit tespit etmede çok farklılık göstermiyor sanırım.tekrar teşekkürler.kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
|
Ben iki haftadır en yeni sürümünü kullanıyorum, oldukça başarılı. Kendi eski kullandığım antivirüs programlarıyla karşılaştırmıştım, daha başarılı görmüştüm.
Kullanırken hassas ayarlar seçildiği zaman buna izin veriyor musunuz diye öğrenmek için soruyor, bir daha sormuyor. Sıkıcı gelebilir ama hangi programın nereye ne yaptığını inceleyebiliyorsunuz. Sistemin kritik yerlerine okuma yazma yapmaya çalışan virüssüz uygulamalarda nadiren yanlış alarm veriyor, sağlıklı olduğuna güvendiklerinize güvenlidir diye onay vermeniz gerekiyor. Ben bunu yararlı görüyorum, güvenmediğim ve bilmediğim uygulamaları hemen silip atıyorum. Her ne kadar çok iyi bir zararlı yazılım temizleme aracı da olsa da, yanına gerçek zamanlı olmayan a-Square, ClamWin, PcTools, IOBit Scurity 360, Spy Sweeper gibi yazılımlardan biri ya da bir kaçı kurularak haftalık taramalarla desteklenebilir. Ben gerek görmedim. Bilgisayara ne yüklediğinizden eminseniz, internet sonrası geçici dosyaları temizliyorsanız, tek başına güvenle ve başarıyla kullanılabilir ve yeterli olur. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Üye
|
Alıntı:
öncelikle ilginize teşekkürler. bahsetmiş olduğunuz hassas özelliğini programın neresinden ayarlıyoruz acaba?ben de super antispyware kullanmayı düşünüyorum.programın dilinin ingilizce olması beni çok zorluyor açıkçası.tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
Anlayabildiğim kadarıyla CEO'su Melih Bey, dünyanın en iyi güvenlik duvarını yazan da Egemen Bey...Dört yıldır da Türkçeleştirilmesi başarılamamış...
Doctus çok tanıtmış, forum bile açarak desteklemiş ama şirketin Türkçe desteği maalesef halen yok... Simge üzerinde sağ tıklamayla Antivirus Security Level'ı OnAccess yaptığınız zaman gerçek zamanlı koruma yapıyor. Güvenilir programları kurarken Defense+ Security Level'ı Training Mode'a düşürebilirsiniz, o zaman programları kurarken daha az soru sorar... Firewall Security Level : Block All Mode yapılırsa internet erişimini de kesiyor. En önce ana pencerede en sağdaki Miscellanous bölümünde en sol alttaki Check For Updates ile program güncelleştirmesini yapmanızda yarar var. Program güncelleşmiş ise ilk veritabanı güncellemesi daha kolay oluyor, sonraki veritabanı güncellemelerini kendisi sorunsuz yapıyor. Eskiden küçük boyutlu ve ayrı indirilen zararlı yazılım tarayıcısı artık programın içinde gömülü olarak var. Ben zararlı yazılım taramaları hakkında çok bilgili değilim ama araştırdığım kadarıyla a-Square çok başarılı, henüz kurmadım, bir de Spy Sweeper'ı çok başarılı olarak duydum ama onu da daha indimedim. Windows Defender'ı yeterli gördüm. Bu konuda fazla bilgili değilim. Konu pardusla tarafından (09-12-2009 Saat 18:09 ) de değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
|
comodo is in bir önce ki sürümünde sanırım biraz farklılıklar vardı.cevap yazan arkadaşlardan sonra program güncellemelerini yaptım.şuan program eskisine nazaran daha iyi çalışıyor gibi geldi bana.kesinlikle türkçe sürümünü de 4 gözle bekliyorum.av veri tabanı güncellemelerini de otomatik yapıyor.summary bölümünde ne zaman güncellendiği yazılı zaten.tekrar tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.herkese iyi forumlar...
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| comodo, kullanimi |
| Konuyu görüntüleyen(ler): 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
|
||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Comodo Herşeyde Uyarı Veriyor! | ugurbey33 | Comodo | 3 | 19-01-2010 01:08 |
| Ev kullanıcısı için Comodo yeterli mi? | fred0m | Comodo | 4 | 06-12-2009 12:52 |
| COMODO Internet Security 3.13.121240.574 | pardusla | Comodo | 2 | 01-12-2009 16:30 |
| Wine Kullanımı Hakkında | batucan72 | Ubuntu | 10 | 27-11-2009 23:30 |
| Comodo I.S yükledim hata veriyor? | uzman1994 | Comodo | 6 | 25-11-2009 11:51 |
Şuan saat: 19:57 .
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)