PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Güvenli kipte Windows ses nasıl açılır? [Çözülemedi]



Barış
30-03-2007, 08:56
Artık sadece müzik dinlemek istediğimde bilgisayarı normal bir şekilde açıyorum, diğer durumlarda hep güvenli moddayım. Normal moda dönmek zorunda kalmak istemiyorum, ama güvenli kipte Hizmetler'den Windows Ses'i başlatmaya kalktığımda "Bu hizmet güvenli modda açılamaz" uyarısıyla karşılaşıyorum. Bunu atlatmamın bir yolu var mıdır?

omarr35
30-03-2007, 22:16
peki neden güvenli mod?

bildiğim kadarı ile güvenli modda 256 renk ve sessiz ve çözünürlük 640x480. bu durumda niye güvenli mod kullanıyorsunuz ki? muhtemelen ses te gelmeyecektir. güvenli modda çalışan tüm uygulama ve işlemler kapatıldığı için. tabi bunu aşmanın bir yolu var mıdır bilemem.

Barış
30-03-2007, 22:24
Güvenli mod kullanmamın sebebi RAM'imdeki sorun (512mb 400mhz ram göndereni zaten editör yapacam torpilli). Güvenli kipte de bir süre önce nasıl oldu bilmiyorum, 1024x768 çözünürlük ve 24 bit (16 da olabilir) renk çalışmaya başladı. Ses evet, yukarıda belirttiğim gibi çalışmıyor. Windows Ses adlı servisle başlatabilmem gerekiyor ama bu servisin güvenli kipte başlayamayacağını söylüyor. Benim de istediğim bunu aşmak zaten :)

Ses dışında güvenli moddan memnunum hem ben. Yakın zamanda bilgisayarın 4 ana parçasını (anakart, RAM, işlemci, ekran kartı) yenileyeceğimden dolayı (kartımın çıkmasını bekliyorum) bir-iki hafta daha güvenli kipte kalmayı planlıyorum. Firefox çalışıyor (gördüğünüz gibi), bir de müzik dinleyebilsem yetecek işte :).

guven48
30-03-2007, 22:29
aslında adı üzerinde güvenli kip...ses çıksaydı güvenli mod olmasının anlamı kalmazdı..

Barış
30-03-2007, 22:39
aslında adı üzerinde güvenli kip...ses çıksaydı güvenli mod olmasının anlamı kalmazdı..
Niye? Güvenli mod demek Sessiz mod mu demek :) Veya Bir modun güvenli olması için ses çıkarmaması mı gerekiyor :D

Tuna
30-03-2007, 22:42
@Kommix bakmışsındır mutlaka ama şurada (http://www.windowsgalore.com/windows.95/safemode.htm) birkaç şey yazıyor.

Ayrıca bir şekilde ses kartı driverlarının eklenmesi gerekiyor. Nasıl klavye ve mouse driverları çalışıyorsa birkaç ayarlama ile ses kartı driverlarınında devreye girmesi mantıklı görünüyor.


@Kommix böyle birşeyin mümkün olmadığını söylediler Microsoft' tan Chat hattı üzerinden

Alexander
30-03-2007, 23:16
Güvenli mod kullanmamın sebebi RAM'imdeki sorun (512mb 400mhz ram göndereni zaten editör yapacam torpilli). Güvenli kipte de bir süre önce nasıl oldu bilmiyorum, 1024x768 çözünürlük ve 24 bit (16 da olabilir) renk çalışmaya başladı. Ses evet, yukarıda belirttiğim gibi çalışmıyor. Windows Ses adlı servisle başlatabilmem gerekiyor ama bu servisin güvenli kipte başlayamayacağını söylüyor. Benim de istediğim bunu aşmak zaten :)

Ses dışında güvenli moddan memnunum hem ben. Yakın zamanda bilgisayarın 4 ana parçasını (anakart, RAM, işlemci, ekran kartı) yenileyeceğimden dolayı (kartımın çıkmasını bekliyorum) bir-iki hafta daha güvenli kipte kalmayı planlıyorum. Firefox çalışıyor (gördüğünüz gibi), bir de müzik dinleyebilsem yetecek işte :).
yeni parça alırken istersen bir de baka bakalım linux desteğine bir gün geçmeye kalkarsan sorun olmama açısından mesela ekran kartını ati alma gibi :)

emrextreme
30-03-2007, 23:20
En iyisi Linux kur gitsin.

Alexander
30-03-2007, 23:26
En iyisi Linux kur gitsin.
aynen ben de katılıyorum yani windows a öyle katlanacağına kur linux oh ne rahat

Barış
30-03-2007, 23:30
Arkadaşlar Linux kurma olayının bu kadar kolay olduğunu düşünmeyin lütfen. Adobe ürünlerinin hiçbiri Linux sürümlerinde çalışmıyor (Wine da demeyin, Linux kullandığım vakitler ne problemlere sebep olduğunu gördüm onun da), bunun gibi pek çok yazılım (50 kadar) (ve hepsi de ihtiyaçtan tutmak zorunda kaldığım yazılımlar) Linux uyumlu değil. Lütfen Linux demeyin :). Gerçi zaten araştırdım, mümkün değilmiş güvenli modda sesi açmak.

Alexander
30-03-2007, 23:33
Arkadaşlar Linux kurma olayının bu kadar kolay olduğunu düşünmeyin lütfen. Adobe ürünlerinin hiçbiri Linux sürümlerinde çalışmıyor (Wine da demeyin, Linux kullandığım vakitler ne problemlere sebep olduğunu gördüm onun da), bunun gibi pek çok yazılım (50 kadar) (ve hepsi de ihtiyaçtan tutmak zorunda kaldığım yazılımlar) Linux uyumlu değil. Lütfen Linux demeyin :). Gerçi zaten araştırdım, mümkün değilmiş güvenli modda sesi açmak.
photshop çalışıyor senin çalışmıyor dediğin hangisi

Barış
30-03-2007, 23:52
Flash. Photoshop'un da çalıştığını sanmıyorum, Linux'a özel sürüm yaratmaları mümkün değil. Linux açık kaynak bir proje, ama Photoshop 1000$ mı ne fiyatla satılan kapalı kaynak bir yazılım. Wine'dan bahsetmiyorsunuz inşallah :D

OsmaN
31-03-2007, 00:23
Flash. Photoshop'un da çalıştığını sanmıyorum, Linux'a özel sürüm yaratmaları mümkün değil. Linux açık kaynak bir proje, ama Photoshop 1000$ mı ne fiyatla satılan kapalı kaynak bir yazılım. Wine'dan bahsetmiyorsunuz inşallah :D

Neyse Kommix bu sorunun bu hafta çözüme ulaşacak umarım :)

Alexander
31-03-2007, 08:19
Flash. Photoshop'un da çalıştığını sanmıyorum, Linux'a özel sürüm yaratmaları mümkün değil. Linux açık kaynak bir proje, ama Photoshop 1000$ mı ne fiyatla satılan kapalı kaynak bir yazılım. Wine'dan bahsetmiyorsunuz inşallah :D
ben çalıştırdım wine ile ya niye inanmıyorsun

emrextreme
31-03-2007, 09:52
Photoshop'un da çalıştığını sanmıyorum,


Adobe Photoshop CS2 on Ubuntu - 10 steps!

http://blog.publicidadpixelada.com/how-to-adobe-photoshop-cs2-on-ubuntu-10-steps/

http://blog.publicidadpixelada.com/wp-content/uploads/2006/10/photoshop.png

http://img142.imageshack.us/img142/3646/bigfx30atjx1.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=bigfx30atjx1.jpg)

http://img142.imageshack.us/img142/254/ubuntuphotoshopnb8.th.png (http://img142.imageshack.us/my.php?image=ubuntuphotoshopnb8.png)

Barış
31-03-2007, 14:37
ben çalıştırdım wine ile ya niye inanmıyorsun
Tamam, Wine ile çalışıyor onu biliyorum ama Wine'ın kendisi düzgün çalışmıyor, onu diyorum :). Her ihtimalde bir bug veya bir hata Windows'ta sergilediği performansını aratacak Photoshop'un.